Compromís per Torrent debatrà la situació dels palestins al Líban amb cooperants amb experiència en la zona.

El col·lectiu de Compromís per Torrent ha organitzat una conferència-debat sobre la situació dels palestins al Líban que tindrà lloc aquest dijous 7 de febrer a les 19 hores en la seu local que la coalició té al carrer Sedaví, 32, fent cantó amb el carrer Hernández Malillos.

L’acte estarà dirigit per dos cooperants amb experiència en la zona, Marta Marichal i Joan Peris, de l’ONG Moviment per la Pau, el Desarmament i la Llibertat, qui projectaran imatges i un breu documental sobre el seu treball per obrir torn al debat i l’intercanvi d’opinions.

Ambdós compten amb diversos projectes al seu càrrec en el Líban. En concret, Marta Marichal es va ocupar de dos projectes de major envergadura, que es basaven en el suport psicosocial a dones palestines refugiades i en la capacitació per a un centre d’atenció a xiquets amb discapacitat física i mental dins d’un camp de refugiats, així com en tres projectes més d’acció més puntual, que consistien en la repartició d’equips i pròtesis per a persones amb discapacitat.

Per la seua banda, Joan Peris va focalitzar dos projectes de provisió d’equipaments per a persones amb discapacitat i altres dos que tenien a veure amb la dieta de les persones amb discapacitat i els drets dels joves palestins als camps de refugiats.

Des de la formació ecovalencianista subratllen la importància de poder tindre la possibilitat d’escoltar testimonis de gent que ha treballat sobre el terreny i que poden portar més llum a uns conflictes que, tot i que tinguen lloc a l’altra vora de la Mediterrània, ens afecten de molt a prop pel caràcter global que tenen dins d’una perspectiva geopolítica.

Ací teniu l’esdeveniment al Facebook perquè pogueu convidar a les vostres amistats.