Malgrat que ja fa quasi dos anys de la ultima mobilització veïnal a Mislata per a protestar per l’incompliment del pacte per la Sanitat, els acords continuen sent paper mullat per a la Conselleria. Així doncs, quasi 50.000 mislaters i mislateres es troben indefensos davant l’immobilisme del Consell i l’Ajuntament en el tema de Sanitat a la vila.
Arran esta feblesa dels actuals governants, la diputada Mònica Oltra ha realitzat una sèrie de preguntes al Conseller de Sanitat al voltant de les informacions publicades que indiquen que després de la cessió de l’antic hospital militar Vazquez Bernabeu de Mislata a les empreses Sanitas i Ribera Salud a l’any 2009 la població de Mislata (dins de l’àrea de salut creada al 2006) passava a dependre de la sanitat privada. El teixit associatiu, veïnal, polític i sindical es va agrupar en torn a una plataforma que va denunciar en les institucions i al carrer esta decisió.
Compromís ha estat exigint des d’aleshores el compliment d’uns acords que implicaven unes millores que mai han estat incorporades, i que ara l’actual concessionària –Sanitas- denuncia que la Conselleria de Sanitat no ha pagat xifrant el deute en 55 milions (des de maig de 2010 fins maig de 2012).
Segons la diputada, Compromís vol conèixer quines inversions van a quedar afectades, així com quines les instal·lacions seran les implicades en la minva de serveis a la població sanitària de l’àrea de Manises i concretament Mislata que significarà este nou impagament, donat que l’antic hospital militar de Mislata ja ve arrossegant una greu eliminació de personal, així com carències de mitjans tècnics i infraestructura necessària per a la correcta atenció tant en les especialitats com a les urgències que en una gestió publica mai no s’hagués produït.
A Compromís, considerem que no es pot jugar amb una cosa tan seria com la salut de les persones. Els pactes no es fan per a anar en contra dels governants, sinó per a afavorir als veïns i veïnes que han de tindre uns serveis públics i de qualitat.
Compromís pide explicaciones al Conseller de Sanitat por la deuda con el Hospital de Manises y las implicaciones para Mislata
A pesar de que hace casi dos años de la última movilización vecinal en Mislata para protestar por el incumplimiento del pacto por la Sanidad, los acuerdos continúan siendo papel mojado para la Conselleria. Así las cosas, casi 50.000 mislateros y mislateras se hallan indefensos ente el inmovilismo del Consell y el ‘Ayuntamiento en el tema de la gestión de la sanidad en la Vila.
Ante la debilidad de los actuales gobernantes la diputada Mònica Oltra ha realizado una serie de preguntas al Conseller de Sanidad alrededor de las últimas informaciones publicadas que indican que después de la cesión del antiguo hospital militar Vazquez Bernabeu de Mislata a las empresas Sanitas y Ribera Salud en 2009 la población de Mislata (dentro del área de salud creada en el 2006) pasaba a depender de la sanidad privada. El tejido asociativo, vecinal, político y sindical se agrupó en torno a una plataforma que denunció en las instituciones y en la calle esta decisión.
Compromís ha exigido desde entonces el cumplimiento de unos acuerdos que implicaban unas mejoras que nunca han sido incorporadas, y que ahora la actual concesionaria –Sanitas- denuncia que la Conselleria de Sanidad no ha pagado cifrando la deuda en 55 millones (desde mayo de 2010 hasta mayo de 2012).
Según la diputada, Compromís quiere conocer qué inversiones van a quedar afectadas, así como que instalaciones serán las implicadas en la mengua de servicios a la población sanitaria del área de Manises y concretamente Mislata que significará este nuevo impago, dado que el antiguo hospital militar de Mislata ya viene arrastrando una grave eliminación de personal, así como carencias de medios técnicos e infraestructura necesaria para la correcta atención tanto en las especialidades como las urgencias que con una gestión pública nunca se hubiera producido.
En Compromís, consideramos que no se puede jugar con una cosa tan seria como la salud de las personas. Los pactos no se hacen para ir en contra de los gobiernos, sino para favorecer a l@s vecin@s que han de tener unos servicios públicos y de calidad.