Per a Compromís de l’Horta Sud, independentment de qui governe a les diferents administracions, la millora del transport públic no pot tardar més en arribar. La situació és insostenible i no es pot permetre més temps una situació injusta respecte de la resta de la ciutadania. Per aquesta raó ha presentat a Alaquàs, Aldaia i Xirivella una moció per millorar el transport públic. Per a la formació, som vora 100.000 habitants que des de l’arribada de l’AVE a València hem vist com el temps que tardem en arribar amb el tren a la ciutat s’ha augmentat fins als 40 minuts. Tampoc s’ha millorat la situació dels abonaments d’autobús, perquè continuem sense tindre un abonament de 10 viatges que siga competitiu.

Són moltes les millores que estan fent a la comarca, com la línia d’autobús de Manises o l’ampliació de l’horari nocturn a MetroValència. Però Compromís veu amb preocupació que s’acabe la legislatura sense la implantació de cap millora en els tres pobles.

El passat mes de setembre, es presentaren al·legacions conjuntes per part dels tres Ajuntaments per millorar el projecte de la CV-106, i al novembre s’entregaren a la Conselleria 250.000 bitllets d’autobús, per denuncia la injustícia del preu del transport i la falta d’abonaments, però encara no hi ha cap moviment per part de la Conselleria. Per això Compromís Horta Sud sol·licita (a la seua moció) la creació d’abonaments per als tres pobles, la inclusió als pressuposts de la Generalitat per establir un sistema de tarifa únic i coherent que millore la situació dels nostres pobles i una reunió de coordinació amb la Conselleria per tractar temes tan importants com el règim tarifari, horaris i recorreguts d’autobús.

Des de Compromís Horta Sud s’està fent un exercici de responsabilitat per consensuar aquesta moció amb la resta de grups polítics que tenen representació als diferents pobles. La formació considera que és importantíssim el consens en aquest punt tan estratègic per a les tres poblacions.