La coalició qualifica de continuistes els comptes per al present exercici i critica la creació d’una plaça de lliure designació de cap de gabinet de presidència.

Els representants de Compromís a la Mancomunitat de l’Horta Sud van votar ahir en contra de l’aprovació del pressupost 2018 de l’ens comarcal. Els alcaldes i alcaldesses de Compromís han criticat la situació en la qual es troba l’entitat presidida per Carlos Fernàndez Bielsa, la qual, després de 3 anys de legislatura, no ha tingut cap evolució ni canvi significatiu i positiu en la gestió, així com cap proposta per a mancomunar serveis.

Altra de les crítiques dels valencianistes en centra en el fet que les comissions de l’entitat es troben totalment paralitzades. Aquestes no es convoquen, especialment la comissió de Planificació estratègica i eficiència en els serveis públics, que no ha tingut cap tipus de continuïtat en el treball i la convocatòria, sent la comissió en la qual s’haurien d’haver estudiat els possibles serveis a Mancomunar.

Així doncs, des de Compromís s’ha demanat que s’estudie la possibilitat de mancomunar serveis com el de Protecció Civil, que tanta falta fa als pobles de la comarca. Cal recordar que alguns municipis no compten amb personal voluntari suficient i seria una manera de tindre aquest servei garantit en tots els municipis. Per altre costat, també s’ha demanat que s’estudie la possibilitat de tindre serveis com: la figura de l’arqueòleg per poder compartir en les necessitats que puguen sorgir entre els pobles de la Mancomunitat, la gestió de les exposicions itinerants, i inclús el que la Mancomunitat gestione diferents borses per a llocs de treball administratiu o tècnic, que puguen ser usades pels municipis i així minimitzar els procediments selectius.

Una plaça polémica i poc transparent.

Altra de les situacions més negativament cridaneres del govern comarcal de Bielsa és la proposta de cap de presidència que substituirà l’anterior proposta de gerent, es triarà sense cap procediment obert i transparent. Des de Compromís es critica que aquest nomenament no vaja acompanyat de cap proposta en el pressupost ni de cap programa que justifique la seua necessitat. Els membres de Compromís al plenari de la Mancomunitat han valorat que aquestes tasques de coordinació i gestió diària poden ser perfectament assumides per la nova secretària/interventora que s’ha incorporat recentment amb dedicació completa.

Des de Compromís es considera molt negatiu el balanç del govern de Bielsa, qui en desembre de 2015 quan va assumir la presidència es va comprometre a posar en marxa nous serveis mancomunats amb la intenció de “ser referents en Mancomunar Serveis”, cosa que no hem vist.

“Bielsa, vol una persona triada per ell a dit per fer el treball que no fa en la Mancomunitat. Si té altres objectius polítics de més altura el que hauria de fer és donar pas a altra persona que sí que crega en la comarca i es prenga seriosament la seua responsabilitat”, ha assegurat Isabel Martin, alcaldessa de Paiporta i portaveu de Compromís a la Mancomunitat de l’Horta Sud.