El diputat de Compromís en el Congrés, Joan Baldoví, ha registrat una bateria de preguntes sobre la trobada de formacions d’ultres futbolístiques d’ideologia neonazi celebrada en la localitat de Paiporta. Des de Compromís pretenen saber si des de la Delegació del Govern tenien coneixement d’aquesta trobada i, en aquest cas, per què motiu s’ha autoritzat, donada la presència d’organitzacions que estan il·legalitzades des de l’any 2011.

En aquest sentit, Baldoví ha recordat que l’organització nazi Blood & Honour, il·legalitzada pel Tribunal Suprem en 2011, “ha estat present i ha participat en un torneig de futbol celebrat recentment en la localitat valenciana de Paiporta, on coincidint amb aquest torneig aparegué la seu de Compromís amb pintades feixistes i insultants”.

El parlamentari de Compromís ha afegit que, segons s’ha pogut saber mitjançant xarxes socials de grups ultres valencians, “els participants de l’organització il·legalitzada eren italians i van exhibir sense cap tipus de problema emblemes nazis en el lloc on es va celebrar el torneig de futbol”. Per tot això, Baldoví ha preguntat al Govern si aquesta concentració estava autoritzada o no i d’haver sigut autoritzada, baix quin concepte “s’ha permès una concentració neonazi a Paiporta”.

De la mateixa manera, Baldoví ha preguntat si s’obrirà una investigació sobre eixe torneig i l’exhibició de pancartes i banderes neonazis i violentes i interpel·la al govern central perquè explique quina opinió li mereix a l’executiu de Mariano Rajoy la celebració de trobades neonazis i, al mateix temps, “si pensa el govern seguir tolerant activitats que promoguen l’odi, la xenofòbia, la violència i les ideologies que estan en contra de la democràcia i de la convivència pacífica”.