Aquest dimecres 14 de maig, a les 19.30, a la Sala de Conferències de l’Auditori de Paiporta, tindrà lloc l’Acte Central de Campanya de Compromís-Primavera Europea a l’Horta Sud. L’acte comptarà amb la presència d’Isabel Martín, candidata en la llista de Compromís a les Eleccions Europees i regidora de Compromís per Paiporta, i Julià Àlvaro, també candidat de Compromís en la Primavera Europea. El format serà el d’un debat obert, on qualsevol assistent podrà plantejar les qüestions que crega oportunes i debatre amb els candidats de Compromís-Primavera Europea.

Primavera Europa és la coalició que lidera Compromís a tot l’Estat per a aquestes eleccions europees i que té com a cap de llista l’actual alcalde de Burjassot per Compromís, Jordi Sebastià. La coalició és una iniciativa conjunta de huit formacions polítiques que aglutinen totes les sensibilitats que també es donen lloc a Compromís: des de la defensa del territori i l’Europa dels Pobles fins a la participació ciutadana i la igualtat social passant per l’ecologisme polític.

Compromís; Equo, que és el referent estatal del Partit Verd Europeu; Chunta Aragonesista; Democracia Participativa, partit polític instrumental de la plataforma ciutadana Ahora Tú Decides, que integren els organitzadors de la primera convocatòria del 15-M; Partido Castellano; Por un Mundo + Justo, plataforma que naix de la reivindicació d’eradicar la pobresa entre en el món; Socialistas Independientes de Extremadura; i Caballas, que és la segona força a la ciutat autònoma de Ceuta, són les huit formacions polítiques que impulsen la candidatura, a la qual, no obstant això, s’hi han sumat altres partits i plataformes ciutadanes, com són Socialistas por Tenerife; Demos+, que aglutina plataformes de funcionaris en contra de les retallades; així com altres formacions locals, com puguen ser Los Verdes de Villena, que actualment ostenten l’alcaldia de la ciutat, o Junts per Agres, per citar-ne només algunes del País Valencià.