Joves amb Compromís per Torrent han iniciat una campanya per donar a conèixer i acomboiar la ciutadania perquè participe en el procés de primàries de Compromís per a les eleccions europees. Es tracta un procés mitjançant el qual la coalició obri els mecanismes de confecció de les llistes electorals tant als militants i simpatitzants de la formació com a la gent que no hi pertany però declara compartir-ne els valors. Així doncs, la ciutadania podrà triar tant la persona que encapçalarà la candidatura com ordenar per ordre de preferència la resta de la llista, en el que és una voluntat clara de caminar cap a les llistes obertes i la major correspondència entre representants i representats.

En aquest sentit, les joventuts ecovalencianistes han programat una sèrie d’eixides fins el dia 9 de març, en què es clourà el termini de temps per tancar el cens electoral del procés de primaries. Hi podran participar tots els valencians i valencians majors de 16 anys de manera gratuïta i només omplint un formulari en el web http://primaries.compromis.net o omplint-lo en paper i lliurant-ho als representants de la formació.

La votació final es podrà fer per tres vies. De manera electrònica, que estarà oberta des del 17 al 19 de març. Per correu postal, des del 14 al 20 de març. I, finalment, la votació presencial, que tindrà lloc en les seues locals de Compromís que s’habiliten com a col·legis electorals el 21 de març. El reglament aprovat garanteix que quasi totes les seus de què Compromís compta a la comarca de l’Horta Sud romandran obertes la vesprada del 21 de març per poder efectuar-hi la votació presencial.

A parer de Víctor Medina, portaveu de Joves amb Compromís per Torrent, aquest procés de primàries posa de manifest que “no només diem que una altra manera de fer política, més participativa, més transparent, és possible, sinó que la posem en pràctica. Davant de les eleccions “digitals” dels grans partits, ens ompli d’orgull poder dir que a Compromís tenim una manera de confeccionar les nostres candidatures oberta a la ciutadania que no té parangó en cap altra formació de l’Estat: estem parlant que els ciutadans no només triaran el nostre candidat, procés al qual es pot presentar qualsevol, sinó que també ordenaran tota la nostra llista. I això no ho pot dir cap altre partit que no siga Compromís”.

foto 2