Ja fa cosa de dos anys que els estudiants de l’IES Lluís Vives van decidir eixir a tallar el trànsit a les 14:00h davant de la porta del seu centre contra les retallades que estaven deixant diversos col·legis sense calefacció. Ho van fer igual que molts centres arreu del país. Però van ser ells els que van rebre les garrotades dels antidisturbis. Dia rere dia, els adolescents de 14 a 16 anys tornaven a eixir a la porta de l’institut. I cada colp eren més els que es sumaven a la seua protesta. Però les garrotades eren les mateixes. Persecucions pel centre de la ciutat, pilotes de goma, gasos, detencions, furgons dels nacionals, tancaments… Una setmana de violència per part de la delegació de govern cap als estudiants. La nomenaren la Primavera Valenciana.

Aquest any ja fa dos que el poble, l’enemic per a alguns, va eixir al carrer a defensar el que és seu. Per la importància d’aquesta data, i pel valor que varen demostrar tots i totes aquells que hi participaren, tant Joves amb Compromís Horta Sud junt a Compromís per Paiporta realitzaran un acte de commemoració.

El proper divendres 14 a les 19:00h a la seu de Compromís per Paiporta (Carrer Benetusser, 5), tindrà lloc una xarrada col·loqui amb música de Pau Alabajos, que comptarà amb una exposició fotogràfica com també amb la projecció del documental “Estudiar en Primavera”, realitzat per Amparo Fortuny.

Joves amb Compromís Horta Sud llança “Piulem en Primavera”. Els cibernautes hauran de piular amb un record, frase, sentiment o imatge de la Primavera Valenciana amb el hastag #2anysdeprimavera enllaçant-ho al twitter de l’organització (@jachortasud) i ells els faran retweet.

Per aquest motiu us convidem el proper divendres 14 a commemorar amb nosaltres la Primavera Valenciana.