Joan Ribó, portaveu de Compromís: ”L’Horta de València, ha de ser vista per la ciutadania com un cinturó verd de la ciutat, i no com a solar per a construir”

Compromís per València ha presentat hui a una alqueria de la Font d’en Corts, el seu pla per a revitalitzar l’Horta de València i recuperar l’activitat agrària. A la presentació han participat Joan Ribó, portaveu de la coalició a l’Ajuntament de València i Enric Navarro, representant de Compromís al Consell Agrari Municipal.

A l’acte, els representats de Compromís han apostat per la importància de recuperar l’activitat agrària per a les terres abandonades de la ciutat de València que son susceptibles de convertir-se en focus de marginació, el que pareix que és i ha segut l’objectiu de l’equip de Rita Barberà, per a poder construir i especular.

En este moment de crisi econòmica, amb més 100.000 aturats a la ciutat de València i un atur juvenil del 60%, caldria que el Consistori donarà facilitats per a desenvolupar l’activitat agrària, que ha segut importantíssima des de temps immemorables. Des de Compromís han destacat les queixes rebudes en quant a l’accés a l’aigua per al regadiu i al combustible agrícola, els problemes de seguretat i la falta de senyalització als camins agrícoles.

Joan Ribó ha destacat la necessitat de donar eixida als productes agrícoles de l’horta de la ciutat de València, mitjançant la creació d’una marca de qualitat dels nostres productes i l’obertura de llocs als mercats municipals, on els agricultors puguen vendre els seus productes directament als clients.

Des de Compromís han defensat la importància de tindre una sobirania alimentària, és a dir poder aplicar les nostres polítiques agràries per a poder produir els nostres productes autòctons i que demana la població. Relacionat en la necessitat de crear una xarxa d’horts urbans que done servei a tots els barris de la ciutat, amb un us recreatiu, pedagògic per a la ciutadania i com a atractiu turístic.

Joan Ribó, portaveu de Compromís ha destacat que “l’Horta de València ha de ser vista per la ciutadania com un cinturó verd de la ciutat, i no com a solar per a construir, que és com el veu l’alcaldessa Rita Barberà i el seu equip. El futur Ajuntament de València ha de jugar un paper fonamental per recuperar la dignitat de l’horta per tal de convertir-la en un espai per a l’esplai i per a l’activitat econòmica relacionada amb l’agricultura i el turisme”