I ens envien aquesta lletra de convit que tot seguim reproduïm:

Estimada amiga o amic,

Per quarta vegada a Torrent celebrem la Festa Estellés. Es tracta d’una proposta de l’escriptor Josep Lozano, de celebrar el naixement de Vicent Andrés Estellés amb una trobada que ens reforce o ens done cohesió en defensa d’allò que és consubstancial amb nosaltres, allò que estimem: la nostra cultura, la nostra llengua i el nostre País.

La proposta està basada en la festa que fan els escocesos per celebrar el naixement de Robert Burns, el poeta nacional d’Escòcia. On després d’un àpat es reciten i canten poemes del poeta i d’altres poetes.

A Torrent, l’associació La Gavella ha organitzat la festa d’enguany amb la col·laboració de l’Ajuntament que hi posa la infraestructura. I així el dia 21 de setembre, a les 20.30 hores, ens trobem al Pati Rosa (enfront del Convent).

L’acte tindrà tres parts: la primera, el sopar que cadascú es portarà; després la lectura de poemes per part dels assistents i acabarem amb el concert del Cor de l’Eliana.

Esperem comptar a la teua presència i que convides a totes aquelles persones que cregues voldrien participar en esta celebració.

Totes i tots som necessaris. Totes i tots tenim la clau.

21 set Estellés Torrrent