Compromís denuncia una nova edició dels bous a Mislata mitjançant una associació sense implantació a la Vila que ha aconseguit els favors i llicències de Bielsa mentre veta la participació d’altres entitats que no li ballen l’aigua en accions molt diferents.

Un any més malauradament Mislata tindrà bous maltractats als seus carrers. L’any passat es va recuperar esta anacrònica tradició sense arrelament a la vila aprofitant-se d’una argúcia legal, atorgant una llicència d’ocupació de via pública per instal·lar una plaça portàtil sense demanar més requisits ni llicencies. Enguany anem pel mateix camí ocultant este event com si fou un acte organitzat fora de l’àmbit de les festes patronals però fent-les coincidir en el temps.

Des de la premissa que les autoritats han de garantir no tan sols el compliment normatiu al municipi sinó també determinar quin tipus d’esdeveniments volen que s’identifiquen amb la nostra població, Compromís demana que el responsable deixe l’ambigüitat i es retracte. És obvi que l’equip de govern no vol enfrontar el debat de si està a favor o en contra del maltractament animal i s’amaga en què es compleixen tots els requisits legals per autoritzar la tortura, sense voler que això li supose cap problema ètic, com si d’un fenomen natural impredictible es tractés.

Demanem que s’escolte el debat obert al carrer i que les diferents organitzacions es posicionen a favor o en contra d’esta pràctica, salvatge, inculta, mercantilista i de nul·la implantació social al poble. Recordem que les famoses vetlades de Vale-tudo també complien amb la legalitat i que “mirar a altre lloc” i no determinar que vol la població i que no, obri una perillosa escletxa per convertir Mislata en escenari de qualsevol acte, sense entrar en l’ètica d’allò que és fa. Potser el futur ens portarà concursos de Misses i samarretes mullades, Boxa i altres espectacles violents, Circs amb espectacles d’animals, caravanes de dones o qualsevol acte que tot i legal siga de dubtosa qualitat moral, ètica i cultural.

“Per la nostra banda convidem la ciutadania a fer-li un buit a este acte de maltractament animal, amb una senzilla acció, entrant al nostre Facebook i participant de l’acció, i fer-ho extensible convidant a totes les amistats a què eixe dia es dediquen a qualsevol altra activitat. Prendre l’alternativa taurina i dir ben alt “No ens interessen estos actes”.

Per últim Compromís emplaça a alcaldia a canviar veritablement en positiu tot fent possible altra manera de governar diferent del “Bielsa Style” i eliminant del calendari esta proposta així com d’establir la condemna publica en forma d’edicte municipal per tal d’eliminar qualsevol permís de maltractament i/o ensenyament animal a la vila de Mislata ara i en el futur.