Compromís per Torrent critica que el Govern del PP va votar en contra de totes les mocions locals contra els desnonaments.

Beguer: “La Unió Europea ens ha acabat donant la raó, i mentres es desnonaven famílies torrentines el portaveu del PP es mofava de l’Advocada General de la Unió Europea Juliane Kokott”.

Compromís per Torrent vol manifestar la seua satisfacció arran de la sentència de la UE relativa a la legalitat dels processos d’execució hipotecària que patixen els usuaris i famílies desnonades de l’estat Espanyol.

En aquest sentit són reveladores les declaracions del portaveu municipal del PP, el regidor Juan García, que va contestar a la regidora de Compromís, Maria Herrada, durant el Ple del 14 de gener de 2013, el següent:

Quant a tota la historiografia que ens ha presentat, Sra. Herrada, sobre això que deia de drets humans, jurídica, sentència de vivenda, el que diu el Sr. Kokott, a mi em pareix molt bé que ens vulga il·lustrar amb tota eixa literatura, que jo, li promet que l’estudiaré, la llegiré, almenys, per a veure si se’m queda alguna cosa, però, en definitiva, nosaltres no podem donar suport ni a la seua exposició de motius, ni als acords que proposen pels motius que els he indicat.

A més a més, en la segona tanda de contrarèpliques, el senyor Juan García va respondre a la regidora de Compromís:

Me dice que tampoco se respeta la legalidad europea, es que aquí bien, la legalidad europea, que la oficina de intermediación no cumple, oiga, me está Vd. hablando de churras y de merinas, la legalidad europea podrá decir lo que quiera, pero la legalidad que existe aquí, no es que no la apruebe Europa“.
Crec que el Bloc, també, ha recitat alguna cosa sobre este tema. Les pràctiques abusives, si no recorde malament, es poden denunciar, si tenen dret, en un jutjat, però les pràctiques abusives, quan estan firmades pel titular, deixen ja de ser tan abusives perquè el titular ha d’entendre el que estan firmant“.

Per als regidors de Compromís es tracta d’un menypreu sense precedents als afectats per l’abusiva legislació hipotecària, així com una mofa a les declaracions de l’Advocada General de la Unió Europea Juliane Kokott, que remetia al govern espanyol a complir amb la directiva 93.13 de la Unió Europea, que diu literalment que:

Artículo 10.
1. “Los Estados miembros adoptarán las disposiciones legales, reglamentarias y administrativas necesarias para dar cumplimiento a lo establecido en la presente Directiva, a más tardar, el 31 de diciembre de 1994. Informarán de ello inmediatamente a la Comisión.
Las disposiciones adoptadas se aplicarán a todos los contratos celebrados después del 31 de diciembre de 1994″.

Artículo 11

“Los destinatarios de la presente Directiva serán los Estados miembros”.
Hecho en Luxemburgo, el 5 de abril de 1993.
Por el Consejo
El Presidente
N. HELVEG PETERSEN

Finalment, des del grup municipal de Compromís s’insta al govern del PP de Torrent que s’assessore legalment abans de fer aquest tipus de manifestacions públiques en un Ple municipal, atés que la directiva europea havia d’haver sigut aplicada per l’Estat Espanyol des del 31 de desembre de 1994, qüestió que ja va ser denunciada per l’esmentada Advocada General Juliane Kokott i de la qual es va mofar el portaveu popular. ”

Les directives europees són d’obligat compliment per als estats membres, i d’això sembla que PP i PSOE s’obliden quan es tracta de posar en el seu lloc les clàusules abusives del sector bancari”, ha asseverat el portaveu de Compromís.

Ací podeu llegir en PDF la sentència del Tribunal de Justícia Europeu que considera abusiva la Llei Hipotecària Espanyola i obliga a canviar-la i adaptar-la al dret europeu.