Maria Herrada: “El PP apel·la a la legalitat per a tombar aquestes mocions, però no aplica les directius europees ni planteja propostes tant al Congrés, com a les Corts, o a l’Ajuntament”.

Vicent Beguer: “És lamentable que el PP utilitze la figura política de José Maria Veguer, de manera extraordinària i urgent, per tal de desviar el debat sobre els desnonaments”.

El grup municipal de Compromís va presentar una moció el 28 de novembre de 2012 per a evitar la presència de la Policia Local als desnonaments efectuats a Torrent.

Maria Herrada ha sigut la regidora de Compromís encarregada de defensar la moció del seu grup municipal en el primer Ple de l’any

Herrada ha explicat que mentres els jutjats executen els desnonaments forçosos, promoguts pels consells d’administració de la gran banca, els seus responsables continuen gaudint de magnífiques retribucions o són col·locats en altres empreses com el cas de Rodrigo Rato.

María Herrada ha instat els regidors de l’Ajuntament a treballar sobre un document conjunt que evite la presència de la Policia Local als desnonaments, en eixe sentit ha oferit inclús al PP la possibilitat de deixar la moció “damunt la taula” per tal d’arribar a un consens de totes les forces polítiques locals.

La resposta per part del portaveu del PP, Juan García, ha sigut que compartix la visió de fons sobre l’assumpte però que això no ha d’impedir que els Bancs executen els seus drets i les famílies desnonades facen front al pagament de les seues hipoteques, citant declaracions en eixe mateix sentit de les ex ministres socialistes Carmé Chacón i María Antonia Trujillo.

Herrada ha replicat al portaveu popular que l’advocada general del Tribunal de Justícia de la Unió Europea, Juliane Kokott, va dictaminar al novembre del 2012 que la llei espanyola sobre els desnonaments viola la Directiva 93/13 de la Unió Europea en permetre la introducció de clàusules abusives en els contractes de préstecs hipotecaris que establixen els bancs i que, en cas d’incompliment, acaben en l’execució forçosa del desallotjament, i que l’Estat Espanyol tenia l’obligació d’aplicar aquesta norma europea com a molt tard el 31 de desembre de 1994, cosa que no s’ha fet ni sota els governs socialistes ni del Partido Popular.

Finalment el portaveu de Compromís, Vicent Beguer ha expressat la seua desaprovació per la moció, que amb caràcter extraordinari i urgent i sense reunió prèvia amb els grups de l’oposició, ha presentat el grup popular 40 minuts abans del Ple, i on finalment PP I PSOE han aprovat que el Trinquet de Torrent durà el nom del difunt regidor d’Unió Valenciana José María Veguer.

Per a Vicent Beguer aquesta moció, extraordinària i urgent, obeïx a un intent del Partido Popular per tal de desviar el debat sobre els punts posteriors on es tractaven els desnonaments, una moció que ha mesclat les xurres i les merines segons el portaveu de Compromís.

Beguer ha explicat que el Trinquet ha de dur el nom d’aquells pilotaris torrentins que han deixat empremta en la història de la Pilota, i que a més, amb el seu joc, han honorat el nostre esport autòcton, nomenant grans figures de Torrent com Emilio Fenoll “miliet”, Eugenio Silla “manetes”, o Gregori Rius “el paler de Torrent” com a figures mítiques de la Pilota Valenciana de la nostra població. Beguer ha recordat que hi hagué un acord entre els portaveus per atorgar el nom d’un carrer important o d’una avinguda a l’exregidor d’UV, i que posar el d’un polític al Trinquet és la manera equivocada en la que PP i PSOE entenen l’esport a Torrent.