El síndic de Compromís, Enric Morera, ha qualificat de gravíssim el fet que FGV contractara un grup d’experts per alliçonar els seus tècnics en les declaracions sobre l’accident de metro del 3 de juliol de 2006 a València que causà 43 morts i 47 ferits.

Per a Morera “si s’ha constat que la manipulació d’estes declaracions es produí en la comissió d’investigació de Les Corts Valencianes és fàcil pensar que eixa mateixa manipulació de les declaracions es realitzà en el procés judicial sobre els mateixos fets, és per això que des de Compromís considerem que s’hauria de reobrir el judici sobre l’accident de metro”.

En esta mateixa línia el síndic de Compromís ha registrat hui la pregunta que realitzarà a Alberto Fabra el pròxim dijous en el Ple de Les Corts, concretament Morera qüestiona al President de la Generalitat si “considera decorós, i exemple de transparència, que amb diners públics, la direcció de l’Empresa Pública Ferrocarrils de la Generalitat preparara els interrogatoris judicials als testimonis, i als declarants de la comissió d’Investigació de les Corts Valencianes sobre l’accident de la Línia 1 del metro València, perdent el caràcter objectiu que se li pressuposa a tot testimoni”.

Segons Morera “és el temps dels fets no de les paraules buides i per això volem saber quines accions va a realitzar el President Fabra, atenent a la transparència i l’exemplaritat que ell diu propugnar, en relació a l’escàndol de la manipulació de les declaracions sobre l’accident. Des de Compromís considerem que, d’inici, la gerent de FGV, Marisa Garcia, hauria de ser cessada de manera immediata”.

De la mateixa manera Compromís ha registrat hui un apetició de creació d’una comissió especial d’investigació sobre la contractació d’uns experts per a assessorar els empleats de FGV del que havien de dir i havien de callar en la Comissió d’Investigació creada al seu dia per a investigar l’accident ocorregut en la línia 1 del metro el dia 3 de juliol de 2006.