Beguer: “Únicament en 2010 els veïns i empreses de Torrent pagaren per la depuració 2.322.681€ als seus rebuts de l’aigua”.

Compromís ha presentat una moció, per a ser debatuda al proper Ple municipal, en la que reclama que l’alcaldessa de Torrent es presente com acusació particular en la presumpta estafa, malversació i delictes societaris de l’empresa Emarsa.

Beguer ha reclamat que l’alcaldessa es presente en defensa dels interessos dels veïns, empreses i del propi Ajuntament, reclamant la part proporcional dels milions d’euros desapareguts durant el període investigat, i que corresponen a la instrucció encetada pel jutjat número 5 de València.

Els veïns, empreses i diferents organismes pagaren, a l’Epsar entre 2004 i 2010, un cànon fixe de vora 8 euros més un variable en funció dels metres cúbics d’aigua consumits, diners que aquesta empresa autonòmica transferia a la investigada Emarsa per al seu funcionament.

Compromís per Torrent demana que les quantitats, presumptament desaparegudes, es reclamen als responsables imputats per la justícia, en un forat que s’estima d’inici en més de 17 milions d’euros malversats, encara que fonts de la investigació apunten que podrien arribar als 30.

Beguer també ha demanat que l’alcaldessa de Torrent reclame, a l’Epsar, com a responsable subsidiari, perquè segons el conveni signat corresponia al president d’aquesta empresa autonòmica, que era els Conseller de torn, validar els comptes d’Emarsa.

– PDF de la moció presentada per registre d’entrada